waar kan ik Wouter voor inzetten?

Waar kan ik Wouter voor inzetten?

Wouter heeft een aantal voorstellingen op de plank liggen die los geboekt kunnen worden. Binnen alle voorstellingen vind je een link met autisme, maar elke voorstelling benadert het via een andere invalshoek.

Ruben

Zo is er zijn voorstelling Ruben. Een korte, kritische voorstelling van tien minuten over vrienden maken als je een hoog functionerende autist bent.

Het mierengekkie

De laatste voorstelling die Wouter in de aanbieding heeft is Het mierengekkie. In deze voorstelling speelt regisseur Maya van As ook een kleine rol als zorgverlener. De thematiek gaat vooral over het negatieve stigma wat aan autisme hangt en hoe Wouter zelf, als autist, zich daarvan wil distantiëren. Een onwijs grappige voorstelling over geïnternaliseerde zelfhaat, durft u hem aan?

Hoe juf Jannie de kat achterna ging en waarom dat gewoon zo is

Een langere voorstelling van zeventien minuten is Hoe juf Jannie de kat achterna ging en waarom dat gewoon zo is. Deze voorstelling heeft als motto ‘als ongeschreven sociale regels zo belangrijk zijn, waarom schrijven we ze dan niet gewoon op?’. Hierbinnen is Wouter eens de norm en zien wij hem worstelen met de omslachtigheden van sociaal contact. Het publiek wordt uitgedaagd om vraagtekens te zetten bij waarom wij de dingen doen zoals wij de dingen doen.

Interview na afloop

Wat Wouter in het verleden vaak gedaan heeft is na het optreden af te sluiten met een kort interviewtje. Hierin heeft het publiek de kans om vragen te stellen over hoe het stuk tot stand is gekomen of hoe Wouter omgaat met zijn autisme. Dit duurt meestal een minuut of twintig en kan geleid worden door persoonlijk begeleider Maya van As, door iemand van uw eigen organisatie, maar kan Wouter ook prima zelf leiden.