over Wouter

Meer over Wouter

Wouter was een jaar of zeventien toen hij bij een theatercursus merkte dat zijn medecursisten wel heel vaak om hem moesten lachen als hij op het podium stond. Doordat hij daarvoor eigenlijk nooit ergens exceptioneel goed in was geweest (zijn eigen woorden) greep hij dit talent met beide handen aan. Drie jaar later begon hij aan het Voorbereidend Jaar op de Koningstheateracademie, een HBO-opleiding tot cabaretier. Hier volgt hij ondertussen een aangepast traject en heeft zijn talent ontwikkeld. In het schooljaar 2020 - 2021 zal hij samen met zijn persoonlijk begeleider, en tevens regisseur, Maya van As een afstudeervoorstelling maken met de spannende werktitel Vijftig tinten autisme. Zijn ultieme doel is om daarna aan de slag te gaan als cabaretier binnen de zorgsector. Om zo met humor de wereld, en voornamelijk de zorgverlening voor mensen met autisme, net een klein beetje meer begrip en kennis bij te brengen over mensen met een ASS.

* Dit is overigens totaal niet aan Wouter te verwijten, maar aan het falende onderwijssysteem dat zich niet aan wist te passen aan het jeugdige autistenbrein.

wouter-van-de-waterbeemd-meer-over-wouter

Waar u hem misschien wel van kent

Wouter heeft door de jaren heen opgetreden bij onder andere het Waalzinnig festival, Theater Avenue festival, op de autismeweek, Kazou festival en tientallen congressen en bijeenkomsten gerelateerd aan autisme. Daarnaast deelt hij zijn verhaal in de documentaire Lonely me VR van de NPO die binnenkort uitkomt.

wouter-van-de-waterbeemd-over-wouter